Home » Lelkesítő » Napi Gondolat » Zákeus sztorija

Zákeus sztorija


Zákeus és környezetének sztorija ráillik a mai helyzetre is: jómód, hazugság, lopás, gyűlölködés, pénzimádat, irigység, kiszolgáltatottság, globális hatalom nyomása…
Tény, hogy a városban Zákeust utálták a legjobban. Olyan helyzetbe került, amiből nem lehet kimászni és ő nem is akart. Idiótának tartotta volna azt, aki előre megmondja neki, mi fog vele történni aznap.

Változása, megtérése úgy kezdődik, hogy Jézus megjelenik ott, ahol az emberek élnek. Meglátja a legreménytelenebbnek tűnő embert.
Odamegy hozzá, nevén szólítja és jelzi, hogy szívesen elmenne otthonába. No, ezen mindenki kiakadt.
Ez ma is így van. Jézus él, úton van, keresi az elveszetteket, meglátja és megszólítja őket.

A isteni szeretett intenzív osztályán a legjobb kezelést adja: szentségröntgen, fényterápia, bűnbocsánat infúzió, Szentlélek-lélegeztetés, igei vitaminok, nyomelemek, új ember rehabilitáció.
Recept: 24 órás kapcsolat, élő gyülekezet, lelki barátságok, a régi bűnök elrendezése, a jézusi program folytatása.
Azt teszem másokkal, amit ő tett velem.
Nincs más út.

„Ami embereknél lehetetlen, az Istennek lehetséges.” (Lk 18,27)

Térjetek meg gonosz utaitokról! Miért halnátok meg? (Ez 33,11b–c)

Zákeus pedig odaállt az Úr elé, és ezt mondta: Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak. (Lk 19,8)

Szeverényi János


, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>