Home » Gyermeksarok » Bibliai történetek - Ószövetség » Bibliai történetek 4. -Noé és az özönvíz

Bibliai történetek 4. -Noé és az özönvíz


Ahogyan növekedett és szaporodott az emberi nemzetség a földön, vele együtt növekedett a gonoszság is. Isten látta: az ember szívének minden szándéka és minden gondolata gonosz. Elszomorodott az Úr, megbánta, hogy embert teremtett:

– Eltörlöm a föld színéről az embert!

Örökre vége mindennek?

Nem, mégsem: Noé kegyelmet talált Isten előtt.

Igazságos, feddhetetlen ember volt. Hitt Istenben. Isten útján járt, az Ő akaratát cselekedte. Egy napon Isten azt mondta neki:

– Özönvizet bocsátok a földre, mert megtelt a föld erőszakossággal. Készíts magadnak bárkát, menj abba családoddal, vigyél magaddal minden élőlényből kettőt-kettőt!

A mindennapi életben mi sem változott: az emberek ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek. Noé bárkát épített, majd bele is költözött.

Egy hét múlva megnyíltak az ég csatornái, fölfakadt a mélység minden forrása. Negyven nap és negyven éjjel esett az eső. A víz elborította a legmagasabb hegyeket is. Meghalt minden élő a földön, csak Noé maradt meg és azok, akik vele voltak a bárkában.

Utána még százötven napig állt a víz a föld színén. Ekkor már bezárultak az ég csatornái és a mélység forrásai. Isten szelet bocsátott a földre. A víz apadni kezdett.

A bárka megfeneklett az Ararát hegyén.

Noé kiengedett egy hollót. Elrepült, de vissza is jött, nem tudott hova leszállni.

Később kiengedett Noé egy galambot. Estére visszatért az is: de egy leszakított olajfalevél volt a csőrében!

Amikor ismét kiengedte a galambot, az már nem tért vissza, mert megszáradt a föld felszíne.

Noé, felesége, fiai és menyei kijöttek a bárkából. Oltárt építettek és áldozatot mutattak be Istennek. Isten ekkor ígéretet tett:

– Amíg csak föld lesz, nem szűnik meg a vetés és az aratás, a hideg és a meleg, a nyár és a tél, a nappal és az éjszaka!

Szövetséget kötött Isten Noé családjával, az élet tiszteletének és szolgálatának szövetségét. Örök emlékeztető gyanánt megjelent a szivárvány íve a felhőben, mintha látható módon is összekötné a mennyet és a földet.


, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>