Home » Gyermeksarok » Bibliai történetek - Ószövetség » Mózes és Áron a fáraónál

Mózes és Áron a fáraónál


Mózes és Áron elmondták a fáraónak, hogy Isten küldte őket és azért jöttek, hogy a zsidó népet bocsátsa szabadon.

A fáraó dühös volt. Hogy gondolnak ilyet, hogy ő elengedi azt a népet, akiken keresztül építi Egyiptomot.

“Csak hagy dolgozzanak még többet!” –  parancsolta a Fáraó a rabszolgahajcsároknak. Most a dolgok még rosszabbra fordultak az izraeliták számára.

“Gyűjtsetek magatoknak szalmát! Tőlünk ugyan nem kaptok egy szállal se többet.  De ugyanannyi téglát kell csinálnotok, mint ennek előtte!” – hangzottak a fáraó legújabb parancsai.

Az építésvezetők megkorbácsolták azokat a rabszolgákat, akik nem tudták a szalmát betakarítani és így elegendő téglát sem tudtak csinálni.

A nép Mózest és Áront okolta mindezekért a kellemetlenségekért.  Mózes félrevonult, hogy imádkozzék. “Ó Uram!” –  kiáltott hozzá. –  “Te egyáltalán nem mentetted meg a népedet, sőt még rosszabb lett a soruk.”


,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>