Menekülés Egyiptomba


Éjjel az Úr angyala ezt mondta Józsefnek álmában: „Heródes meg akarja ölni Jézust. Menekülj Egyiptomba a feleségeddel és a fiaddal, maradj ott, és majd szólok, ha visszatérhetsz.” József azonnal útra kelt a családjával Egyiptomba.

Heródes nagyon dühös volt, amikor látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén. Mivel így nem tudta megtalálni a gyermeket, megparancsolta, hogy öljenek meg Betlehemben és környékén minden kétesztendős és ennél fiatalabb kisfiút. Ezzel beteljesedett az, amit Jeremiás próféta is megmondott. Isten minden szava igaz és minden próféciája beteljesedett vagy be fog teljesedni.

De Jézus már biztonságban volt a messzi Egyiptomban.

Idővel Heródes meghalt. Az Úr angyala ekkor így szólt Józsefhez: „Most már nyugodtan visszatérhettek Izrael földjére.”

József, Mária és Jézus elindultak Izrael felé, és Názáretbe költöztek. (a próféták már erről is beszéltek, hogy Jézust názáretinek fogják nevezni).


,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>