Home » Gyermeksarok » Bibliai történetek - Ószövetség » Izrael fiai Egyiptomban

Izrael fiai Egyiptomban


Sok év telt el, mióta József családja Egyiptomba érkezett. Megszaporodtak, megerősödtek és megtelt velük az ország.
De már új fáraó uralkodott (ő már nem ismerte Józsefet), aki Isten népét, a zsidókat rabszolgákká tette. Keményen kellett nekik dolgozniuk minden nap. Noha hasznos szolgák voltak, a fáraó aggódott, hogy egy nap megpróbálják elfoglalni az országot, ezért egy szörnyű parancsot adott: öljenek meg minden zsidó fiúgyermeket.
A bábák, akik a kisbabák születésénél segédkeztek, ellenben félték Istent, ezért azt mondták, hogy a héber asszonyok megszülnek, mire odaérnek, ezért nem ölték meg a fiúgyermekeket. Isten ezért jót is tett a bábákkal.
A fáraó ezután azt a parancsot adta a szolgáinak, hogy minden újszülött héber fiúgyermeket dobjanak a Nílusba és csak a lányokat hagyják életben!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>