Home » Lelkesítő » ÍrásOK » Elveszett értékek nyomában: A korrektség

Elveszett értékek nyomában: A korrektség


Magát a korrekt szót a helyes, pontos, becsületes, kifogástalan, feddhetetlen, törvényes, megengedett eszközökkel bíró szavakkal tudnánk összekapcsolni.
Vajon megvan-e ez még bennünk? Szeretünk-e törvényesen,megengedett
eszközökkel élni, tanulni, dolgozni, szórakozni? Vajon mi fontosabb? Az, hogy szeretettel, de nem hazudva elmondjuk az igazat, vagy az, hogy lavírozunk az is-is állapotban: nem akarom megbántani, de nagyon hazudni se szeretnék ismerősömnek, barátomnak munkatársamnak?
Vajon van-e életünkben olyan rész, amiben elmondhatjuk,feddhetetlenek vagyunk?
Azaz nem találnak rajtam fogást? Mondjuk baráti kapcsolatainkban, vagy tanulásomban, munkámban? Vagy az élet csupa megadás, csupa lavírozás, és azt mondom: ebben a világban megvetik, lenézik, kigáncsolják azt, aki feddhetetlen, korrekt ember. Aki nem azt figyeli, hogy hogy ússza meg neki legkényelmesebben a dolgokat, hanem magára
vonatkoztatja mindazt, amit másoktól is elvárna? Hogy nyíltan felvállalva az érzéseket, értékítéleteket egy vággyal a szívében él.
„Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is
ugyanazt cselekedjétek velük…” (Biblia, Máté evangéliuma 7, 12)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>