A kánai menyegző


Jézus számos csodát vitt véghez.  A csodák voltak a jelei annak, hogy Jézus az Isten Fia.  Az első csoda egy menyegzői lakomán történt, Kánában. Jézus és tanítványai is ott voltak. Hirtelen egy probléma támadt, elfogyott a bor. Mária, Jézus anyukája, odament Jézushoz, hogy segítségét kérje. Szerintetek ezt Jézus még nem tudta 😊?

Mária ezután szólt a szolgáknak, hogy tegyék azt, amit Jézus mond nekik.

Volt ott hat kőveder, ezekbe egyenként 80 vagy 120 liter víz fért. Jézus a szolgáknak azt mondta, hogy öntsék tele mindet vízzel. Megtették és ezután kellett vinniük belőle a násznagynak, aki, amikor megkóstolta nagyon elcsodálkozott.  Mindenki a jó bort adja először, utána a rosszat, mert mikor a vendégek megittasodnak már mindegy milyet isznak, ez a finom bor meg most került az asztalra.

Jézusnak ez volt az első csodája és ezzel is azt mutatta meg, hogy egyedül Isten képes csodát tenni.


,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kik vagyunk?

Olyan fiatalok, felnőttek és idősebbek, akik életünk egy pontján megtapasztaltuk Isten szeretetét; azt, hogy mégis van értelme az életnek; hogy lehet újat kezdeni; hogy a hétfő reggel is lehet olyan jó, mint a péntek este. Akik nem a vallásban hiszünk, hanem Jézusban. Tovább olvasom >>